Planten van zomerbollen

April

April - planten van zomerbollen

Wanneer u in april zomerbollen plant in potten of in de volle grond, kunt u in augustus genieten van de prachtige bloemen en kleuren.

Zomerbollen, zoals de dahlia's, lelies en gladiolen, groeien het liefst op zonnige plekken. Wacht met het planten van de bollen totdat de temperatuur rond de 13 graden is, anders bestaat de kans dat de bollen door de kou gaan rotten. Hoe diep de bollen geplant moeten worden is per soort verschillend, maar voor de meeste soorten geldt dat de diepte tweemaal de hoogte van de bol moet zijn. De uitzondering hierop is de dahlia, deze wordt aan de oppervlakte geplant. U vindt deze informatie ook terug op de verpakking van de bloembollen.

Zomerbollen zijn ook geschikt voor potten. Zet ze in een ruime pot met voldoende potgrond en geef ze regelmatig water. Vooral dahlia's doen het erg goed in potten.

Wilt u de bollen overhouden, vergeet ze dan niet uit de grond te halen voordat de nachtvorst begint. De meeste soorten bloembollen zijn niet winterhard. De bloembollen die u geplant heeft in potten kunt u, met pot en al, op een beschutte vorstvrije plek zetten.