Tuinklusjes

November

November - Tuinklusjes

Verpoten
Planten kunt u heel goed verpoten in de herfst en de winter, zolang het niet vriest, omdat de planten dan in rust zijn. De planten kunnen nu ook weer gekocht worden als wortelgoed en zijn dan vaak goedkoper dan wanneer u planten in een pot koopt. Wortelgoed moet wel gelijk worden gepoot, een plant in een pot kunt u voorlopig ook in de pot laten staan. Na het poten is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt zodat de kluit niet uitdroogt.

Blad
Het blad wat van de bomen valt is heel goed te gebruiken als extra voedingstoffen voor uw tuin. Verdeel het blad over uw border en het zorgt gelijk voor een extra bescherming van planten die gevoeliger zijn voor de kou. Zorg ervoor dat u het gevallen blad niet op uw gazon laat liggen. Het gras onder het blad zal gaan verdorren en mos en onkruid krijgen hierdoor de kans.

Vorst
Heeft u vorstgevoelige planten in de tuin, zet deze dan op een beschutte plek of binnen. Ook is het nu de tijd om de buitenkraan af te sluiten om bevriezing van de leidingen te voorkomen.

Vogels
In de wintermaanden is het voor vogels lastiger om aan voedsel te komen. Door vetbollen en pindanetjes op te hangen in de tuin kunt u ze hiermee helpen en geniet u zelf ook nog van de vele bezoekjes die de vogels aan uw tuin brengen.